Hoe mogen we u helpen?

Zorgverzekering

U maakt de keuzes en wij bemiddelen!

 

Eigenlijk is de medische zorg in Nederland best goed geregeld. Huisarts, specialist, ziekenhuis, alles is voor iedereen toegankelijk. En dat zelfs (bijna) kosteloos. Wanneer je dat leest zou je bijna denken dat niemand zich zorgen hoeft te maken. En op zich klopt dat wel………… voor veel behandelingen.

Maar misschien is het toch verstandig daar even wat dieper in te duiken. Want de praktijk laat toch echt iets anders zien.

Wie ziek is wil beter worden. Hoeveel beperkingen mogen er dan opgeworpen worden?  

Voor iedereen bestaat de zgn. ‘Basisverzekering’. Veel van de alledaagse zorgkosten vallen daar gewoon onder. En de overheid bepaalt welke kosten dat zijn. Denk aan de huisarts, medicijnen, specialisten en ziekenhuisopnames. Veel daarvan worden zelfs onbeperkt vergoed.

Maar om de zorgkosten toch een beetje in de hand te kunnen houden heeft de overheid tevens voor heel veel zorgkosten een plafond ingesteld. Denk dan bijvoorbeeld aan fysiotherapie en psychotherapie.

Maar belangrijker is dat om diezelfde reden heel wat behandelingen zelfs volledig van vergoeding zijn uitgesloten. En die lijst is lang. Erg lang. 
Wat erg vervelend is wanneer bestaande behandelingen niet (meer) voldoen en je daarom zou willen uitwijken naar andere oplossingen.  

Zo blijken heel wat medicijnen niet voor vergoeding in aanmerking te komen. En wat te denken van een behandeling in buitenland?

Om die gaten te vullen hebben de diverse zorgverzekeraars in Nederland hun zgn. ‘aanvullende verzekeringen’ bedacht. Alleen doet iedere zorgverzekeraar dat op zijn eigen manier. En juist dát maakt vergelijken zo lastig. Want feitelijk zouden we die aanvullingen moeten beoordelen op basis van ‘wat niet is genoemd wordt ook niet gedekt’.

Maar...... wat is dan allemaal niet genoemd? 

Veel zorgverzekeraars hebben met de diverse zorgverleners contracten afgesloten. En kortingen bedongen. Met als gevolg, dat uw zorgverzekeraar voor u de keuzes maakt voor de behandelaar en de behandelplek.

Is dat erg? Niet wanneer u het geen probleem vindt om voor een behandeling of ziekenhuisopname heel wat meer kilometers te moeten rijden dan u van plan was.

Mag een zorgverzekeraar voor u de keuzes maken?  

Met deze vorm geniet u de meeste vrijheid. U kiest in beginsel zelf de behandelaar en de plaats. U betaalt de factuur die dat oplevert en declareert die bij uw zorgverzekeraar.

 

Uw gegevens
Uw vraag/opmerking*